Wij zijn Gamechangers. We zijn voetbalsters die de wereld willen verbeteren, want wij zijn vrouwenvoetbal. Een straatvoetbal koningin, presentator, sport consultant, sportjournalist, merkbouwer en ex-international met een gedeelde missie. Dat doen we vanaf nu vanuit dit platform. Door verhalen te vertellen, maar ook vrouwenvoetbal een eigen identiteit te geven.

Korte geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Nederland

 

©VV Kicks

Na het winnen van de Europese titel in 2017 maakt het vrouwenvoetbal enorme sprongen.

Het grote publiek kent nu allemaal de beste speelster van de wereld, maar er zit nog veel meer in deze sport. Het EK liet zien dat de droom, die velen als klein meisje hadden, nu echt uit kan komen. Oranje is Europees Kampioen. Dit succes is een verdienste van de Leeuwinnen maar ook alle pioniers die hen voorgingen. Wij erkennen de boegbeelden, de Gamechangers, die al jaren strijden op en buiten het veld. Via deze campagne willen we de pioniers eren die de weg hebben vrijgemaakt voor de volgende generaties. Samen bouwen we aan de legacy voor het vrouwenvoetbal. VV Kicks, changing the game.


Dit zijn voor ons de Gamechangers. Laat weten wie jouw Gamechanger is en waarom, en wij sturen drie van jullie inzendingen dit shirt.

opstelling: Postma (1), Blokhuis (2), Koster (3), Hoogendijk (4), Verdoes (5), Kok-Willemsen (6), Wiegman (10), Pauw (8), Janssens (7), Van de Ven (9), Barend (11)

Ref: Shona Shukrula