Tijd voor weer een nieuwe ‘De eerste 11’, dit keer met de eerste vrouw ooit die een rode kaart tijdens een interland ontving. Loes Camper. Niet alleen daarin was ze de eerste, ze vertrok ook als  pionier naar de Duitse competitie. Daar was ze zeer succesvol en maakte vele kampioenschappen mee. Toen al speelde Loes in een stadion voor 70.000 mensen in de bekerfinale, nam een strafschop en scoorde!

Dit ben ik…

Loes Camper van het jaargang 1958, wonend in Baarn.  

Mijn positie was..
Bij mijn club Limvio in Baarn speelde ik altijd op de 10.
Bij het Ned.Elftal was ik verdedigster of middenveldster.
Ik speelde voor Oranje…

Ik speelde van 1978-1990 in Oranje en speelde in totaal 39 interlands.

De beste speelster in mijn tijd was
Ik vond Bep Timmer wel mijn voorbeeld want zij speelde zoals ik.. 90 minuten lang gaan voor de overwinning. Ook zaten wij in dezelfde competitieklasse en hebben vaak tegen elkaar gespeeld.
Voetbal voor vrouwen in mijn tijd..
Het damesvoetbal werd net bij veel clubs toegestaan en je merkte daar niet veel van. We kregen alleen hele “leuke” opmerkingen naar ons hoofd zo van; shirtje ruilen?!
Ik speelde bij deze clubs…
Ik ben begonnen bij Limvio/Baarn-NSC/Nijkerk-RKTVC/Tiel-zaalvoetbal Celeritudo/Utrecht. Patria/Zeist, daarna vertrok ik als eerste Nederlandse richting Duitsland TSVSiegen/Siegen-Duisburg-Wattenscheid/Bochum en ik ben geëindigd als trainster/speelster bij TuS Rahm/Dortmund.
Mijn erelijst:
      Ned.kampioen en de Ned.beker RKTVC Tiel
      Ned.zaalvoetbal kampioen Celeritudo/Utrecht
      Duits kampioen 3x en 1x de Beker TSV Siegen /Siegen
      Ik heb vele kampioenschappen mee mogen maken met al mijn teams.
Mijn mooiste voetbalmoment is…
Mijn mooiste moment was een strafschop te nemen in de bekerfinale in Berlijn voor 70.000 mensen, en natuurlijk dan ook scoren.
Mijn moeilijkste voetbalmoment is…
Het bitterste moment was dat ik als debutant een rode kaart kreeg, ik was trouwens de eerste vrouw die een rode kaart ontving tijdens een interland en dacht dat mijn carriére alweer voorbij was! (Italië )
Voor mij betekende voetbal toen…
Het voetbal was alles voor mij en ik deed er alles voor om beter te worden en en een goede conditie te krijgen, daar moest alles voor aan de kant.
Mijn favoriete speelster op dit moment is…
Ja dat is Sherida Spitse zij speelt onopvallend en altijd goed, maakt doelpunten en is de aanvoerster van dit team.
Ik zou de speelsters van nu vertellen…

Dat ze het heel goed doen en gewoon zichzelf moeten blijven.

Dit ben ik na mijn carrière gaan doen…
Ik ben trainster geworden bij vrouwenteams, in 2008 ben ik weer in mijn Baarn gaan wonen en begonnen bij de vrouwen van SV Baarn. Daarna VVZ 49 waarmee ik een kampioenschap meemaakte, net als bij SoS Soest. Op het moment ben ik trainster bij VOP/Amersfoort, waar ik teams in de lagere klasse train. Ik ben voor het fundament en laat het dak van het vrouwenvoetbal graag aan Sarina Wiegman over. Zij maakte trouwens haar debuut met mij in het team.
Als ik de bondscoach was dan zou ik…
Als ik bondscoach zou zijn dan hoef ik niet veel te doen want de staf doet het heel goed. Wel moeten we wat doen aan de doorstroming van talenten, dit is gebeurd door een tussenteam te maken zodat de talenten kunnen leren en niet in een groot gat vallen. Verder wens ik het Ned.team en het team achter het team heel veel succes op hun volgende toernooien.
Ik geef de pen door aan…

Janny Timisela